Lär mig med billiga notböcker

Vi har köpt billiga notböcker till våra barn. Anledningen till att vi köpte billiga notböcker är för att vi inte vill lägga ut en massa pengar på något som barnen kanske ger upp efter ett tag. Det har nu gått snart 4 månader och de har faktisk inte tappat intresset någon av dem. Det är kul att se att barnen verkligen ger musiken ett försök, det är något jag aldrig gjorde som barn.

En sak som jag alltid har ångrat i livet var att jag aldrig lärde mig spela ett instrument, men när man sitter med barnen har jag allt plockat upp lite, och det är roligt att inse att man kan följa ett notblad och faktiskt göra musik levande.

Lägenheten är numera full av musik av olika kvalitet, jag är sämst, och både mor- och farföräldrarna har numer noter och notböcker liggande för när barnbarnen kommer på besök. Musik skall byggas av glädje, men bra piano-noter hjälper allt också till.

Funderar faktiskt på att köpa några notböcker till mig själv, har sett att det finns böcker med klassiska rocklåtar, samt böcker med topp hits från 70, 80 och 90-talet. Det kanske får bli en tidig julklapp till mig själv? Kan bli kul att överraska svärföräldrarna till jul.