Volkswagen med led extraljus

Att köra en folkvagn vet alla som har gjort det, att det är både en härlig körupplevelse, så väl som ett bra sätt att ta sig till sin destination. Detta vare sig man gör Tiguan, Polo, Golf, Passat eller någon av de andra modellerna. Transportbilar inkluderat. Det finns dock en del saker man bör tänka på såhär på vårkanten. Nedan följer några grejer som alla Volkswagenägare bör tänka på.

1. Det är snart dags att skruva loss vinterdäcken på bilarna, och byta till sommardäck. Det bästa är att boka tid för däckbyte redan nu, då finns det garanterat en ledig tid att boka innan slutdatumet den 31 mars. Då slipper man oroa sig över att man får betala stora summor i böter för att man inte har hunnit byta till sommardäck i tid.

2. Även fast det börjar bli ljusare ute behöver bilarna fortfarande fungerande lampor, både i form av halv och helljus, men också dim och varselljus. För att försäkra att ljusen verkligen lyser upp i vårnatten bör man få led extraljus monterat på bilen. Extraljuset lyser upp riktigt ordentligt och kan aktiveras på samma sätt som helljuset.

3. Medan man är hos mekanikern och får led extraljus installerat bör man också se över ifall man kan skaffa trådlös motorvärmare till bilen (om det inte redan finns). Med trådlös motorvärmare försvinner kallstarterna som uppstår varje gång man startar bilen på morgonen. Kallstarter är både dåligt för bilen och för miljön, så det är något man helst vill vara utan.

4. Ifall man känner för att lyxa till det en aning med sin bil (om den är en gammal klassiker), kan man få moderna radiosystem installerat i folkvagnen. Då kan man till exempel koppla smarttelefonen till Folkvagnen, och spela musik, ringa eller göra andra grejer medan man kör. Perfekt hjälpmedel för om man måste vara kontaktbar vart som helst och när som helst.

Dessa var bara några förslag som alla Folkvagnsförare bör tänka på när de servrar sin bil, eller förbereder den för vårkörningar.