Ett stödhjul från Valeryds till en båttrailer

Har äntligen hittat en motorbåt jag ska köpa. Det är en plastbåt med 10 hk motor. Ägaren av båten bor på Tjörn. Jag ska åka ut till ön denna helgen och hämta båten. Har en polare som äger båt och han kommer låna ut sin båttrailer gratis till mig. Enda kravet han har är att jag hjälper honom byta stödhjulet på båttrailern. Har kollat runt lite på nätet och hittat ett stödhjul från Valeryd. Valeryd är ett premiummärke inom reservdelar och tillbehör för släp och husvagnar.

Båten jag ska köpa kostar bara 10 000 kr och det är ett rimligt pris. Jag kommer använda båten ett par gånger under sommaren och sen är tanken att jag ska sälja den. Jag älskar att fiska makrill och vill gärna ha en båt så jag kan komma ut en bit på havet och fiska.

Varför bara äga båten en kortare tid? Jag är för lat att underhålla båten, jag har ingen plats att förvara den efter säsongen och jag har inte hittat någon jag kan hyra båt av i år. Eller det är inte helt sant. Det finns ett ställe att hyra båt på, men det kostar 10 000 kr för 1 vecka och då kan jag lika gärna köpa en liknande båt för samma pris och äga den över sommaren.

Sommaren är ändå den skönaste tiden på året när man är på svensk mark. Oktober till februari är bara en lång period av kyla och mörker. Undrar ibland varför man inte befinner sig utomlands istället. Sverige är underbart, men inte under vinterhalvåret. Thailand är populärt bland många svenskar, men jag tycker det ligger lite för långt bort. Ett alternativ är Spanien och det är mer intressant för mig om jag någon gång ska flytta utomlands.

Just det, jag måste fixa stödhjulet till båttrailern idag. Ska ringa runt till lite butiker och kolla vilka som har Valeryds produkter i sitt sortiment.